top of page

Agnes Kauffman

Pianist/ zanginstructrice

 

Agnes is al vanaf haar geboorte met muziek opgegroeid. Haar vader vader speelde viool en klarinet, en haar moeder piano en zang. De eerste pianolessen kreeg zij van haar moeder op 4-jarige leeftijd. En de lessen zijn nooit gestopt. Van docenten naar muziekschool en vervolgens naar het conservatorium. Van het spelen van solostukken naar het begeleiden van solisten, ensembles, salonorkest en koren.

Door het begeleiden van solisten wilde zij weten wat er zich technisch afspeelde in het strottenhoofd. De vraag die haar steeds bezig hield was: hoe kan ik de klankkleur krijgen die ik wil horen? Om dat te weten te komen heeft zij zelf zangles genomen en de opleiding CVT (Complete Vocal Technique) gevolgd en heeft daar de klankkleuringen geleerd. En met het zoeken naar de mooiste klankkleur blijft zij bezig.

Haar muzikale weg leidde haar naar adem – en klank therapie. In november 2016  heeft zij haar therapeutschap behaald.

 

Het begeleiden van solisten en koren is één van haar passies. Het aanvoelen, weten wat de dirigent bedoelt, de schoonheid voelen en spelen, de eenheid met koor, dirigent en publiek:  dát is muziek maken met elkaar.

 

Vanaf 1996 is zij dirigent van 4 koren.  

 

Tekst en uitspraak, ademtechniek, uitstraling en ontspanning zijn enkele technieken die bijdragen  tot een mooie klankkleur, uitspraak, en een goede performance.

Met passie, blijdschap en veel inzet leidt zij haar koren.

Vanaf begin oktober 2014 begeleidt zij enthousiast het Purmerends Mannenkoor op de piano.

bottom of page